Ön itt van: UNIPETROL RPA HUNGARY KFT/  RÓLUNK/  Az Unipetrol vállatcsoport létrejötte
Velikost textu:  A AA
Az Unipetrol vállatcsoport létrejötte

Az Unipetrol RPA finomítói, a petrolkémiai és agrokémiai alapanyagok egyik vezető cseh előállítója, amely az "RPA" rövidített elnevezésben is megjelenik: “finomító, petrolkémia, agrokémia”. A vállalat elsősorban motorolajokkal, motorikus üzemanyagokkal, aszfaltokkal, cseppfolyósított kőolajtermékekkel, hidrogénezett olajokkal, egyéb finomítói termékekkel, olefinekkel és aromákkal, agrokémiai termékekkel, kormokkal és szorbensekkel, poliolefinekkel (nagy sűrűségű polietilén, polipropilén) jelenik meg a cseh illetve a világpiacon.

Unipetrol RPA, s.r.o. 2007. január 1-jén jött létre az UNIPETROL RPA, s.r.o., CHEMOPETROL, a.s. és UNIPETROL RAFINÉRIE a.s. egyesülése révén. Az Unipetrol RPA korlátolt felelősségű társaság e két társaság jogutódjaként alakult meg 2007. augusztus 1-én.

A vállalatok egyesülése révén egy új menedzsment modell került bevezetésre, amely az Unipetrol Csoport egyes tagvállalatainál fokozatosan került bevezetésre. Fő célja a termékek áramlásának egyszerűsítése és a meglévő szinergiák jobb kiaknázása. Egy másik pozitív szempont a vállalat saját termékeinek értékesítési hatékonyságának növelése. Végül, de nem utolsó sorban, ez a változás lehetővé tette a jobb ellenőrzést az egész termelési és kereskedelmi lánccal kapcsolatban, a kőolaj beszerzéstől az ügyfelekkel való törődésig. Az egyesülés egy egyetlen kompakt egészet teremtett, amelyen belül a vállalat szervezeti, személyzeti, adminisztratív és logisztikai tevékenysége egyszerűbbé, átláthatóbbá vált.

 
 

UNIPETROL CSOPORT MÁRKÁK